Mötesplats för alla Sveriges chokladälskare & pralinmakare med info om chokladevent, kurser, workshops

VEGANPRALINER med Malmö Chokladfabrik

Vi har testat att jobba med Malmö Chokladfabrikens nya veganchoklad. Vi har använt deras vanliga 70% mörk, 52% mylk och 44% vit choklad. Du ska tänka på när du jobbar med denna choklad, att chokladen kan lätt skära sig när du gör ganache. Vi rekommenderar att du först smälter chokladen och sedan tillsätter gräddblandningen i 3 omgångar. Fortsätt röra tills ganachen blir len och fin. Vi har använt Alpro soya grädde, kokosfett och kakaosmör istället för vispgrädde och smör.
Som företag kan du handla denna choklad direkt från Malmö Chokladfabrik, som privatperson köper du detta veganchoklad hos MrChocolate.se
Här kommer recept på praliner som vi har gjort, hoppas att det är inspirerande:

Kokospralin

Kaffepralin

Saltkola pralin

Myntapralin

Lakritspralin

Körsbärspralin