Det Stora Pralinslaget presenterar stolt Jimmy Wollberg, ytterligare en av finaljuryns medlemmar i Göteborg den 11/10!

Jimmy har en imponerande meritlista från olika tävlingssammanhang och började tävla redan 1998 med SM i Marsipan och brons i Unga Bagare (2000). I team har Jimmy tävlat med Culinary Team West of Sweden, vilket resulterat i Silver i VM (2006, 2010) och Silver i OS (2008, 2012) samt Guld i VM (2014). Förra året (2019) kom Jimmy på en hedrande tredje plats i Årets konditor!

Jimmy arbetar sedan mer än 10 år som konditorlärare på Yrkeshögskolan i Göteborg och brinner för sitt yrke! Till Jimmys meriter hör också att ett par av hans tidigare elever vunnit tävlingen Årets konditor!

Efter 25 år i yrket menar Jimmy att Sverige har utvecklats enormt inom bageri och konditori och att kvaliteten är fantastiskt bra. Eleverna på utbildningen är dessutom vetgiriga, suger åt sig allt och vill ha respons på sina alster. Det är till exempel inte ovanligt att en fredag eftermiddag som lärare få njuta av ett överflöd av konditoriprodukter som tårtor, praliner, småkakor och desserter! Då kan det vara en fördel att, som Jimmy säger, vara fruktansvärt svag för sötsaker!

Bra egenskaper hos en konditor är enligt Jimmy tålamod, smaksinne och känsla för form. En konditor måste dessutom träna på detaljerna om och om igen tills det sitter!

Förutom att tävla och utbilda har Jimmy dömt i desserttävlingar både nationellt och internationellt, och är dessutom delägare i Berzelii Choklad på Magasinsgatan i Göteborg.