Kalle Jungstedt
Fotograf Ann Jonasson Lignercrona

Kalle har drivit sin verksamhet i Centrala Stockholm men just nu (2022) är han aktuell med sin nya butik och produktionslokal i Sickla Stockholm. Han arrangerar kontinuerligt kurser för både amatörer som vill komma framåt i sitt pralinmakeri men även professionella kurser för chokladmakaren som vill nörda ned sig lite extra och utvecklas vidare. Kalle erbjuder även konsultationer för chokladmakare runt om i världen. 
Kalle har även varit kursledare för de populära workshops som arrangerades i samarbete med Pralinslaget, Åsö och Kullabygdens vanilj och choklad 
Kalle Jungstedt gick ut Stockholms hotell- och restaurangskola 2001 och har jobbat i branschen som kock sedan dess, både internationellt och i Stockholm. Han blev inspirerad av att jobba med choklad när han såg en bild på en pralin gjord av Antonio Bachour. Sedan dess har han djupdykt i alla tekniska och kemiska aspekter som ingår i pralinmakeriet ädla konst.

Enligt honom själv så slutar han aldrig att läsa, studera och ifrågasätta. Kalle har under många år läst på och tränat på egen hand men även utbildat sig bland annat hos Felchlin i Schweiz. Gillez Cresno i Paris har skapat några av de godaste pralinerna Kalle har smakat och passionspralinen är en av de vassaste i sortimentet! I övrigt gillar Kalle att jobba med lite matigare smaksättningar med inspiration ifrån sin bakgrund som kock. Han är ett stort fan av praliner med många olika texturer och med hög syra som tex Hallon och Calamansi.  

Under 2022 har Kalle anslutit sig till en välgörenhets organisation där han själv bidrar med sjukförsäkring till 78 Kakaobönder och deras familjer i en by vid namn Aboabo i Ghana! 

www.chefjungstedt.se

@chefjungstedt