Mötesplats för alla Sveriges chokladälskare & pralinmakare med info om chokladevent, kurser, workshops

Hanna Assarsdotter

Hanna Assarsdotter älskar allt som har med choklad att göra och har gjort det sedan hon var liten. Hon älskade också TV-serien Flipper och hade en dröm om att bli delfinskötare. Hanna läste dock till florist på gymnasiet och jobbade därefter några år i blomsteraffär. Tack vare sitt stora intresse för choklad började hon testa att göra praliner hemma. Intresset växte och Hanna började som lärling på Fahlmans konditori i Helsingborg. Sitt gesällbrev till bagare/konditor tog hon på Yrkeshögskolan i Kristianstad.

Hanna jobbade lite som bagare men ville i grunden jobba mer med choklad och hamnade sedan på Chocolatte där hon också varit praktikant under sin lärlingstid. 

Hon har vunnit flera medaljer i International Chocolate Awards tillsammans med Chocolatte. 2014 vann hon tävlingen Årets Pralin så det är helt klart en tjej som vet vad hon sysslar med.

Efter tre år på Chocolatte i Helsingborg gick flyttlasset till Göteborg där hon en period arbetade som resturangkonditor för att sedan tillsammans med sin sambo Kalle Bengtsson starta och driva det anrika ”gamla” konditoriet Kampanilen i Majorna.

Hanna utgår gärna från säsongen när hon väljer choklad och smaker. I vår och sommar har hennes favorit varit fläder samt att få arbeta med olika texturer i pralinerna som till exempel gjuta in en likörpralin i skalet. Just nu är mörk choklad det hon gillar att äta mest!

Hanna Asaarsdotter är en av de vassaste pralinmakarna/chocolatiererna i Sverige idag!

Kondtori Kampanilen

@assarsdotter