Hanna Assarsdotter älskar allt som har med choklad att göra och har gjort det sedan hon var liten. Hon älskade också TV-serien Flipper och hade en dröm om att bli delfinskötare. Hanna läste dock till florist på gymnasiet och jobbade därefter några år i blomsteraffär. Tack vare sitt stora intresse för choklad började hon testa att göra praliner hemma. Intresset växte och Hanna började som lärling på Fahlmans konditori i Helsingborg. Sitt gesällbrev till bagare/konditor tog hon på Yrkeshögskolan i Kristianstad.

Hanna jobbade lite som bagare men ville i grunden jobba mer med choklad och hamnade sedan på Chocolatte där hon också varit praktikant under sin lärlingstid. 

Hon har vunnit flera medaljer i International Chocolate Awards tillsammans med Chocolatte. 2013 vann hon tävlingen Årets Pralin så det är helt klart en tjej som vet vad hon sysslar med.

Efter tre år på Chocolatte i Helsingborg gick flyttlasset till Göteborg där hon en period arbetade som resturangkonditor för att sedan tillsammans med sin sambo Kalle Bengtsson starta och driva det anrika ”gamla” konditoriet Kampanilen i Majorna.
Nu är Hanna tillbaka i Skåne och jobbar hos Ahlgrens Konfektyr i Lund.

Hanna utgår gärna från säsongen när hon väljer choklad och smaker. I vår och sommar har hennes favorit varit fläder samt att få arbeta med olika texturer i pralinerna som till exempel gjuta in en likörpralin i skalet. Just nu är mörk choklad det hon gillar att äta mest!

Hanna Asaarsdotter är en av de vassaste pralinmakarna/chocolatiererna i Sverige idag! Hjälpt till att starta upp 3 olika chokladföretag nu;)

Kondtori Kampanilen

@assarsdotter