Erika Lundell kom tvåa i Det Stora Pralinslaget 2019 med sin jordgubb, mandel och timutpepparpralin. Pralinerna finns självklart att köpa hos Tössebageriet där Erika jobbar.

Erika Lundell är 30 år och är bosatt söder om Stockholm.  När arbetskläderna är inhängda i arbetsskåpet så spenderas övrig tid med sambo, familj och vänner. I framtiden så hoppas hon på att en dag få starta sitt eget.
Hon har varit i yrket i 6 år, men har tyckt om att baka sen barnsben och alltid haft bakning som en form av terapi. Erika trodde nog aldrig att hon skulle jobba med det.
I gymnasiet gick hon samhällsvetenskapslinjen och efter studenten var hennes huvudsakliga intresse att resa.
Efter två års äventyr i Australien och ett antal ströjobb inom cafè & restaurangbranchen hade hennes intresse för konditori växt och hon bestämde sig för att ansöka till Centrum Vux i Haninge, en eftergymnasial konditori/bageriutbildning utanför Stockholm och kom in.
Hon spenderade ett år som lärling på Åsö konditori & bageri och fick en anställning hos dem direkt efter att hennes utbildning tagit slut.
Efter sammanlagt tre år på Åsö kände Erika sig redo för nästa steg och lyckades få en tjänst på Tössebageriet i Stockholm. Ett konditori som är väldigt namnstarkt inom branschen och kändes därför väldigt inspirerande och roligt att få komma till.
Under sina år på Tösse har Erika fått utveckla det hon lärt sig tidigare och blev även introducerad för nya saker, som att arbeta med choklad och pralin tillverkning. Hennes intresse för yrket har bara blivit större och 2017 tog hon sitt gesällbrev.

Erika föredrar mjölk och mörk choklad framför vit choklad men hon har ingen favoritsmak när det kommer till praliner. Ska Erika köpa praliner så väljer hon ofta dom smakerna som är lite mer udda och ovanliga som innehåller t.ex. örter eller grönsaker.

ErikaLundell