Martin Morand
Martin Morand

Martin Morand är en välmeriterad kock/konditor med många medaljer runt halsen. Med sina 19 år i tävlingssammanhang har han lyckats kamma hem titlar som OS-medaljör, världsmästare, dessertmästare och nu senast aktuell med Konditorlandslaget som för första gången någonsin i Sverige förra året kammade hem titeln Europamästare i Coupe du Monde de la Patisserie European Cup. Martin ansvarade för lagets chokladskulptur och plated dessert.

Martin föredrar att tänka utanför boxen och att nöta och nörda för att nå perfektion, oavsett om det är en chokladpralin, skulptur eller dessert. Han hämtar mycket av sin inspiration och energi från naturen och hans styrkor är hans öga för detaljer, totalt fokus och ett brinnande hjärta som klappar lite extra, eller väldigt mycket mer, för det söta.

Som liten grabb fick han hänga med i farfars bageri och om julen blev pepparkakshusen både större och mer avancerade för varje år som gick. Det var där allting började och än idag fullkomligt älskar han sitt yrke och mångsidigheten med det. Efter vinsten i Dessertmästarna 2015 blev han tillsammans med Jonas Nilsson något av en trendsättare inom pralintillverkning med olika tekniker och designs. Idag driver och livnär han sig på sitt eget företag Kreativ Gastronomi Österlen AB som konsult med varierande uppdrag och kurser inom branschen.

www.pastryinspiration.com

Pastry Inspiration – Martin Morand

@martin.murre.morand