Här kan du kunna läsa om pralinmakare, konditorer, chokladföretag, återförsäljare m.m. som Pralinslaget samarbetar med.

Bagaren & Kocken

CnM Foods är en ny aktör inom chokladsverige. Läs med om CnM Foods

Chokladhuset i Limhamn var en av de första distributörerna för mörk choklad på den svenska marknaden.

Grycksbo Box & Print / Nice Boxes grundades 1936 under namnet Kartongfabriken Grycksbo AB och tillverkade skokartonger. 2009 förvärvades bolaget av nuvarande ägare vilka sedan dess har utvecklat företaget till den som den är idag.

Hacienda San José /Harvest of Equador är en av våra sponsorer i Det Stora Pralinslaget. San José är femte generationen kakaoodlare i Equador och tillverkar numer sin egen prisbelönta singel plantatation chocolate! Men, hur hamnade San José i Sverige?

Hanna Assarsdotter är en av Sveriges vassaste pralinmakare.

Maria Grave är konditor och lärare på Yrgo i Göteborg. Veteran i tävlingssammanhang både som tävlande och domare. En av finaljuryns domare DSP 2020

Jonas Nilsson är kock och konditor samt en av kursledarna i The Pink Panther Project tillsammans med Martin Murre Morand

Malmö Chokladfabrik grundades 2004 och man påbörjade tillverkning av bean to bar-choklad i Mazettifabriken där Leif Mazetti Nissen (barnbarn till grundaren Emil Mazetti Nissen) satt i styrelsen och gick också in som en delägare i verksamheten.

Marron Chokladfackhandel hette från början inte Marron utan MUMSIGT. Vi hade precis flyttat verksamheten från Västerås till Nora och webbutiken var tänkt som en service till våra gamla kunder. Men marknaden ville annorlunda…

Naturpralinen Möt Marie som driver sin egen chokladfabrik i Norra Värmland. Granne med Klarälven tillverkar Marie Choklad, praliner och glass med ingredienser från grannen – naturen!

Pralinslaget har träffat Marie i hennes gamla skola – numra hennes chokladfabrik

Lyckas med mat vill inspirera sina kunder att lyckas med bakning och matlagning, för att finna glädjen i köket!

Pralinaskar.se har Sveriges största utbud av pralinaskar i inte mindre än 18 olika färger med plats för allt från 2-48 praliner!!

Sofie Söderberg är känd konditor (tävlat i Dessertmästarna 2018) som har agerat conferancier i Det Stora Pralinslaget 2019.

Standout Chocolate Bean to bar med ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Fredrik Martinsson tillverkar choklad från hela världen. Standout Chocolate single origin innehåller bara två ingredienser; Choklad och socker med ekologiskt ursprung.

Pralinslaget har träffat Fredrik i hans lilla fabrik i Kållered

Swiss Education Group/ Culinary Arts Academy Switzerland är en del av SEG-Swiss Education Group, en världsledande leverantör av Kock- och Konditorutbildningar i Schweiz

Vilding Filmproduktion Vilding filmproduktion är ett filmbolag i Göteborg som filmar DSP final och sänder live söndagen den 11/10 2020

Åsö är en annan av sponsorerna i Det Stora Pralinslaget. Du har säkert handlat från Åsö, men vet du varifrån namnet Åsö kommer? Eller vilken av deras produkter som säljer mest?