Maria Grave har Gesäll- och Mästarbrev i konditori och arbetar sedan två år som yrkeslärare på Yrkeshögskolan Bagare och Konditor i Göteborg tillsammans med fyra grymma kollegor. Tillsammans har de en bred kompetens och tycker det är fantastiskt roligt att få vara en del i elevernas utveckling. Förutom att arbeta som lärare är Maria assisterande coach inom Konditorlandslaget och är i år även nominerad till Stellapriset som tilldelas kvinnliga proffs inom svensk gastronomi!!


Innan arbetet som lärare drev Maria ett eget hantverksföretag inom branschen i 18 år tillsammans med sin exman. Fokus var då att utveckla yrket och att arbeta med råvaror av hög kvalitet. Under dessa år passade Maria även på att tävla vilket hon personligen tycker är oerhört utvecklande. Tävlandet har lett till en rad priser som, Millenniumtårtan Guld-00, Årets Konditor silver 2006, Silver 2007 och Guld 2008, Konditorlandslaget 2015 – 2017 med pris i VM för bästa Innovation.


Maria älskar sitt kreativa yrke där det händer nya saker hela tiden, och det som ligger henne varmast om hjärtat är choklad och praliner!

Vi hälsar Maria varmt välkommen till finaljuryn i Göteborg!