Tävlingsnummer 50 – Citron cheesecake pralin
Bakgrund: Praliner blev ett intresse när en nära vän till mig bjöd på sin nyskapade pralin då hon relativt nyligen hade börjat sin konditor-resa. Den var så vansinnigt god och än idag toppar verkligen inget den pralinen. För mig var, och är den perfektion. 
Efter denna smakupplevelse var jag helt enkelt tvungen att testa själv enbart för att kunna göra dessa godingar varje helg, intresset låg först i att få äta (mängder) av dessa praliner, inte att göra dem. Tror det kan ha varit runt 2014. Och då undrade jag om man sprutade in fyllningen på något sätt med en nål (ja jag visste INGENTING om praliner) . Vilken tur min vän kunde vägleda mig något per telefon från Stockholm, dels då jag upplevde det inte fanns super mycket information om detta på nätet. Mesta frågorna besvarades per telefon och sen satte jag igång. Minns så väl när jag inte fick ut pralinerna. Jag satt och slog pralinformen mot en handduk på golvet för jag behövde kraft, och något som dämpade ljudet mitt i natten (hygieniskt nej, men det var ju bara till mig) . Haha så med det sagt kan jag säga att jag tagit alla svåra vägar dit jag är idag men jag har också lärt mig grymt mycket. Jag har nog misslyckats fler gånger än jag lyckats. Men med alla motgångar kommer som tur är lite kunskap. 
Min finalpralin, citron cheesecake var egentligen en pralin jag skulle göra för att vässa till mina kunskaper lite, en vecka innan sista anmälningen till pralinslaget. Pga mitt nervösa jag så skulle jag absolut inte vara med i någon tävling, är fortfarande förundrad över hur jag hamnat här helt ärligt. Men tillbaks till pralinen, dels ville jag lyckas med att göra en spritsbar kakbotten då det både ser snyggt och smidigt ut, samt ville jag göra en godare cheesecake pralin än jag lyckades med sommaren 2019 då jag inte blev helt nöjd. Så intresset låg egentligen i att göra mig själv till en nypa bättre pralinmakare och citrus är ju alltid en bra idé till all den söta vita chokladen, och så plötsligt var jag i final? 
Michel Cluizel Elianza vit 33% till skal och ganache. Callebaut gold i kex lagret. 

Chokglad