Malin Haak
Malin Haak

Malin Haak är en utbildad kock som alltid haft förkärlek till desserter och äventyr. Som 4-åring var drömmen en egen godisaffär och första sommarjobbet som 14-åring blev i glasskiosken. Målmedvetenheten har alltid funnits där. Senare i gymnasiet började tävlandet, redan då med vinster som i förlängningen tog henne till New York. Jobb på Aquavit var en dröm som gick i uppfyllelse. 

Äventyren styrde vidare mot Flottan i Försvaret och sedan också som utbildad specialistofficer iväg på utlandsmission till Afghanistan. Inte bara en utan två gånger. Under sina nära fem år i Försvaret tävlade hon tillsammans med Martin på den söta sidan i det militära kocklandslaget i både OS och VM där de 2010 kammade hem titeln som Världsmästare. Kanske mest känd för sin senaste vinst i Dessertmästarna 2017 där hon såklart inte kunde vara sämre än Martin som nämnt vann 2015. 

För att kunna kombinera det äventyrliga livet med en annan dröm, en egen familj, fick det bli dagtidsjobb som grund och sedan hösten 2018 agerar Malin som chefskonditor på Olof Viktors hemma på Österlen. För snart tre år sedan har detta jobb även medfört sig titeln som delägare. 

Malin har aldrig haft några egentliga favoriter eller specialiteter inom varken mat eller bak utan drivs av att ständigt utmanas, utvecklas och förbättras, att låta det kreativa vara motorn och möjligheten att få skapa nytt. När det kommer till att äta sött är det precis tvärtom. Choklad står ständigt och alltid som nummer ett och är dessutom något som slinker ner, i olika mängd, i princip varje dag. Choklad är livet! 

@malin.haak