• Anmälan görs till: anmalan@pralinslaget.se  och är öppen från den 1 september 2021 till och med den 1 november 2021
  • Anmälningsavgiften på 300:- betalas i samband med anmälningen (swish nr 123 204 21 17 – Black Avalanche. Skriv DSP2021 och ange ditt namn). När din anmälningsavgift är registrerad har du en plats i tävlingen. Observera att anmälningsavgiften inte återbetalas om du av olika anledningar inte kan påbörja eller fullfölja tävlingen. 
  • I ditt anmälningsmail ska du uppge: namn, eventuellt företagsnamn, adress, mail, mobilnummer samt eventuellt Instagram namn (alla får i-zettle kvitto på emailen)
  • Tävlingen är personlig, så du kan bara anmäla en person per anmälan.
  • Du kommer få en bekräftelse från oss med ditt tävlingsnummer samt en adress dit du ska skicka dina 20 tävlingspraliner. 
  • För att delta i tävlingen ska du skicka in 20 likadana gjutna praliner med minst två olika fyllningar i varje pralin
  • Pralinerna skickas måndagen den 8 november till den adress vi kommer att meddela i samband med att vi registrerat din anmälan
  • Tävlingspralinerna kommer att bedömas anonymt
  • När du skickar in dina tävlingspraliner ska du bifoga information (följesedel) som innehåller ditt tävlingsnummer, pralinens namn och samtliga ingredienser du använt. Du ska inte skriva vilken choklad du använt, alltså vilket märke. Du får gärna skriva om du har använt mörk, mjölk, vit osv choklad.
  • Packa pralinerna ordentligt och använd en spårbar och säker transport. Spara paketets spårningsnummer/paket id. För att dina praliner inte ska blandas med andra, ska du vara noga med att ditt tävlingsnummer står tydlig, på både paket (prainaskar) och följesedeln.
  • Skriv ditt tävlingsnummer med stora siffror på paketet!
    Alla tävlar anonymt och juryn ser bara tävlingsnummer, pralinens namn & ingredienser.
  • Du får INTE ta kontakt med de personer som ingår i juryn och som kommer att presenteras under hösten.
  • Du får inte be dina vänner/familj att rösta på din tävlingsbidrag i online tävlingen Sveriges Snyggaste pralin 2021 på sociala medier genom att avslöja ditt tävlingsnummer.
  • Alla tävlande kommer få feedback med email och se sina poäng/placering här på hemsidan.
  • I år kör vi delfinalen och finalen på samma dag. I delfinalen smakar och bedömer olika jurygrupper olika praliner och praliner med högsta poäng från varje grupp kommer vidare till TOP 10. TOP 10 kommer dessa praliner att bedömas av alla jurymedlemmar.
  • Vinnaren av Det Stora Pralinslaget 2021 får sitt vinnarrecept publicerat i en artikel i Journal Chocolats vårnummer 2022 samt presentkort till ett värde av 18 000:- från våra sponsorer. Dessa kommer också att presenteras på Pralinslagets hemsida under hösten! 
  • Observera att eventuell vinstskatt betalas av vinnaren/vinnarna
  • Alla tävlande kan i år att besöka tävlingen på lördagen den 13 november och följa den på plats; Svabesholms Kungsgård. Tävlingen kan ändras lite beroende på Folkhälsomyndigheternas rekommendationer i höst)

Pralinerna i tävlingen av Det Stora Pralinslaget 2021 kommer att bedömas och poängsättas utifrån följande kriterier:

1. Smak
2. Konsistens, fyllningar, textur
3. Utseende (glans, färg, mönster, jämnhet o.s.v.)
4. Hur utseende matchar innehåll/smak
5. Skal och lockning, tunnhet, krisp, temperering
6. Helhet

0 poäng – Icke bra
1 poäng – OK
2 poäng – Ganska bra
3 poäng – Bra
4 poäng – Väldigt bra
5 poäng – Perfekt