Martin Morand
Martin Morand

Martin Morand är en välmeriterad kock/konditor med många medaljer runt halsen. Med sina 19 år i tävlingssammanhang har han lyckats kamma hem titlar som OS-medaljör, Världsmästare, Dessertmästare och senast Europamästare tillsammans med Konditorlandslaget som för första gången någonsin i Sverige 2018 kammade hem titeln i Coupe du Monde de la Patisserie European Cup. Martin ansvarade för lagets chokladskulptur och plated dessert. 

Som liten grabb fick han hänga med i farfars bageri och om julen blev pepparkakshusen både större och mer avancerade för varje år som gick. Det var där allting började och än idag fullkomligt älskar han sitt yrke och mångsidigheten med det.  

Martin föredrar att tänka utanför boxen och att nöta och nörda för att nå perfektion, oavsett om det är en chokladpralin, skulptur eller dessert. Han hämtar mycket av sin inspiration och energi från naturen och hans styrkor är hans öga för detaljer, totalt fokus och ett brinnande hjärta som klappar lite extra, eller väldigt mycket mer, för det söta vilket inte minst syntes för allmänheten när Martin deltog och vann i TV-programmet Dessertmästarna 2015. Efteråt blev han tillsammans med tvåan Jonas Nilsson något av en trendsättare inom pralintillverkning med olika tekniker och designs.  För snart tre år sedan joinade han Malin på välkända Olov Viktors på Österlen där de båda dagligen jobbar i produktion, men också som delägare för att kunna bidra på bästa sätt. 

www.pastryinspiration.com

Pastry Inspiration – Martin Morand

@martin.murre.morand