Isabella Westergren

Isabella är konditor och vann tävlingen Årets konditor år 2019. Hon gillar utmaningen när smakerna ska matcha utseende, texturer, former och sammanhang. Något som verkligen tas tills sin spets under tävlingssammanhang men även inom pralintillverkning.
Isabella brinner lite extra för choklad och har bl a arbetat på Chokladfabriken i Stockholm. Där fick hon träna upp sina smaklökar och började tydligt känna skillnad på choklad och choklad, samtidigt som hon fick en stor respekt för råvaran. Under sina år på Chokladfabriken var hon även elev i konditorlandslaget och fick vara med och se och skapa desserter och chokladskulpturer på hög nivå, en otroligt inspirerande tid.
Idag har hon och familjen lämnat storstaden och bosatt sig i Ljungby. Där hon till vardags arbetar på Stenlundens hantverksbageri, ett bageri som bakar med endast ekologiska och naturliga råvaror med stort fokus på närodlat, hållbart och hälsa. Vid sidan om jobbet har hon nyligen börjat sälja sina egna pralinaskar i liten skala vid några få tillfällen per år. Vi håller tummarna för att det kanske blir ännu mer av praliner i framtiden.