Johannas Choklad, Johanna & Kristoffer

Intresset för choklad har alltid varit stort för Johanna och 2011 startade hon Johannas choklad. Men ganska snabbt insåg Johanna att hon skulle behöva mer hjälp och då inkluderade hon genast sin man Kristoffer som då jobbade som snickare. I dag driver Johanna och Kristoffer Elmqvist tillsammans Johannas Choklad som ligger i centrala Kalmar. Målet är att jobba med lokala råvaror och smaker som följer våra säsonger och högtider men med choklad i fokus så klart. 

Deras chokladintresse har ökat med åren och viljan att komma närmare ursprunget på kakao är större än någonsin, därför har de börjat tillverka sin egen choklad från kakaobönor så att de kan styra hela processen själva. Förra året skapade de en helt unik adventskalender med sin bean to bar. 24 chokladbitar tillverkade av 24 olika bönor med olika ursprung. 

2020 startade de kakaobönor.se för att göra det enklare för privatpersoner och små chokladproducenter att kunna köpa små mängder kakaobönor från många olika ursprung och med bra spårbarhet. Något de själva tyckte var svårt i början att hitta. Målet är att fler ska kunna börja producera sin egen bean to bar och på så sätt öka intresset för hantverkschoklad.

Kristoffer är utbildad via International institute of choclate and cacao tasting för att få ännu mer kunskap och förståelse för chokladens smaker. 

Johannas Choklad

Johannas Choklad