Mat och bak har han brunnit för i hela sitt liv. Han var framför allt med mormor i köket och fick lära sig att göra allt med riktiga råvaror från grunden, vilket har följt med honom genom livet. Ärliga råvaror! Så direkt efter gymnasiet flyttade han ifrån sitt Lysekil till Göteborg och jobbade som kock på olika restauranter och bland annat Trädgår’n under regin bröderna Dahlbom. Där startade karriären som konditor tillsammans med Lars Pautke som sen blev mentor och vän.
Göteborg blev för litet för Markus och han åkte till Oslo. Dessertköket på Bagatelle, konditoransvarig på då 1-stjärniga Oro som Terje Ness drev efter att han vunnit Bocuse d’Or. Han hann också med att hjälpa till att starta ett par bagerier i Oslo.

Nyfikenhet om chokladen drev han vidare till Stockholm och Chokladfabriken. Han blev handplockad därifrån för att starta bageriet åt Urban Deli på Södermalm och där kom han på idén om Surdegshotellet, som blev världens första hotell för surdegar.

För att hitta balans i livet flyttade han till Skåne 2015, där han fick jobb i dessertköket på Kronovalls Slott. Men så en dag hörde Agneta Saeden av sig och ville sälja sitt chocolateria i Kivik till honom… resten är historia. Hur namnet Cake Cowboy kom till, är en rolig historia som finns att läsa på hemsidan.

Dessertmästarna 2016 och 2018, men det där med att tävla för Markus har inte varit hans gebit. Idag driver han Cake Cowboy i Kivik tillsammans med vännen Camilla Carlsson.

Inspirationen kommer från kunder som kommer till Cake Cowboy, livet, ärliga råvaror och självklart mormor!

www.cakecowboy.se/