Mötesplats för alla Sveriges chokladälskare & pralinmakare med info om chokladevent, kurser, workshops

Standout Chocolate

Vi är väldigt glada att ha Standout Chocolate som en av våra sponsorer i år! Pralinslaget har tidigare i vår presenterat Fredrik Martinsson i hans lilla chokladfabrik i Kållered strax söder om Göteborg. Läs mer nedan. Standout Chocolate sponsrar med 1000:- till vinnaren att handla för!!

Hos Fredrik finns choklad från hela världen! Vad sägs om choklad från exotiska platser som Madagaskar, Haiti, Peru och Guatemala? Allt detta kan vinnaren av DSP ta del av då Standout Chocolate !!

——————————————————————————————————————–

Pralinslaget har träffat Fredrik Martinsson på Standout Chocolate i hans lilla chokladfabrik i Kållered strax söder om Göteborg en vacker vårdag i april!

Det är en doft av choklad som möter i dörren tillsammans med Fredrik. Här finns hela världen i form av kakaobönor i mängder. Vad sägs om bönor från exotiska platser som Madagaskar, Haiti, Peru och Guatemala? Här finns också chokladkakor i väntan på att packas. I mängder av kartonger ligger chokladkakor som ska ut i världen. För en chokladälskare är det nästan en liten andlig upplevelse att få ta del av allt detta!

Fredrik sadlade för två år sedan om från Volvo till kakaobönor och presenterade sin choklad på Formex augusti samma år med choklad som Belize 70%, India 70% samt Guatemala 70%. Det är fascinerande att tänka sig att alla dessa kakaobönor har odlats, skördat och behandlats på olika sätt av människor världen över. För Fredrik är människorna som arbetar med choklad viktiga och Standout Chocolate ser till att odlarna får bra betalt för sin kakao. Företaget vill uppmuntra odlarna att utveckla sina odlingar långsiktigt så att kvaliteten håller för framtida skördar.

Standout Chocolate singel origin innehåller endast två ingredienser – ekologiska kakaobönor och ekologiskt socker, så glöm tillsatser som vanilj och sojalecitin!  Det finns också chokladkakor med nordiska smaker som granskott, blåbär och svarta vinbär i serien Nordic Nature. Förutom choklad tillverkas också olika sorters drickchoklad.

Att tillverka choklad är ett hantverk och kakaobönorna går igenom en rad processer innan det blir färdig choklad. Innan bönorna rostas varsamt på låg temperatur ska de rensas för hand då skadade och dåliga bönor annars kan påverka chokladens smak. Efter rostning ska bönorna krossas och skalen avlägsnas. Slutligen ska bönorna malas och valsas i stenkvarnar tillsammans med rörsocker många timmar innan den slutliga chokladen nått en flytande kvalitet. Sista stegen i processen är temperering och gjutning till små chokladkakor som sedan packas i sina pastelliga förpackningar som är tillverkade av FSC-certifierad pappersmassa. Den lilla biofilmen som omsluter chokladkakan i förpackningen är tillverkas av en biologiskt nedbrytbar biofilm. Det hela är mycket väl genomtänkt!

Nu återstår det för Pralinslaget att prova alla chokladkakor som Fredrik så generöst delade med sig av. Vi återkommer på Instagram och FB med våra smakrecensioner – ska bli så spännande!

För er andra som är sugna på att använda Standout chocolate i era praliner går detta jättebra! Kontakta Fredrik och beställ din egen couvertyr!

Mobil: 0705 722218 / info@standoutchocolate.com