Sveriges största och vassaste pralintävling är tillbaka med lika åtråvärda priser som förra året! I år sänds finalen dessutom live direkt från Göteborg!!

Precis som 2019 riktar sig tävlingen till både amatörer och proffs.

Förra årets resultat visade att hobbypralinörer lätt kunde mäta sig med proffs och bland de tio främsta deltagarna fanns både erfarna chocolatiers och amatörer. Vinnaren Milly Magnusson bevisade att man kan om man vill, och att man inte behöver vara utbildad konditor för att vinna Det Stora Pralinslaget!

I år satsar vi på att ge alla tävlande en ordentlig feedback och tillsammans lyfter vi Sverige till nästa chokladnivå!

För att tävla i år ska du skicka in 20 likadana gjutna praliner med minst 2 fyllningar den 21 september till en adress som du får när du har anmält dig. Tävlingsbidragen kommer i år att bedömas anonymt på söndagen den 27 september ca från kl 10.15 av en erfaren jury (presenteras här på sidan under sommaren), vilket innebär att juryn inte vet vems pralin de poängsätter. Poängresultat kommer visas här på hemsidan, så håll koll på resultattabellen. Då det är många praliner som kommer att bedömas kan poängen komma att justeras in i det sista!!
Sista anmälningsdagen var måndag 14 september. 

Juryn kommer att välja ut fem finalister som på plats i Göteborg ska representera sina tävlingspraliner i finalen söndagen den 11 oktober

Då finalen i Göteborg kommer att sändas live från Burgårdens konferenscenter kan alla alltså följa den spännande finalen i direktsändning på mobil/dator i stad och land, skog och klippa! Konferancier är åter igen sköna Sofia Söderberg.

Vinnaren får en värdecheck på 10 000:- som innebär att vinnaren kan handla för 1000:- hos varje sponsor! Dessutom får vinnaren en artikel i Journal Chocolat och en resa till Schweiz.
Läs mer om alla priser till vinnaren, samt för andra finalister HÄR