Form: CW2295
Färg/mönster: Snurra pensel eller skumgummi svamp med guldfärg och airbrusha sedan formen/kupolen med mörkbrun lite glittrig färg.
Skal och lockning: Malmö Chokladfabrikens mörk 70% choklad (temp. 48-28-29/30))

Saltkola
25g glukos
25g socker
25g vatten
60g Alpro soya 26% grädde
15g kokossmör/fett
salt efter smak (helst Maldon seasalt flakes)

1. Blanda glukos, socker och vatten i en kastrull och koka tills det blir vackert bärnstensfärgat
2. Värm under tiden Alpro soya grädde i en annan kastrull.
3. Häll den varma grädden över karamellen (socker, vatten och glukosblandningen), helst i fem omgångar. Rör försiktigt. OBS: Var försiktig då det bildas hel ånga när puréblandnigen hälls över karamellen
4. Koka blandningen till 102g. Ta av från värmen och rör försiktigt ner kakaosmör och sedan saltflingor.
5. Låt svalna och häll över i spritspåse
6. Fyll skalen till hälften och låt fyllningen sätta sig innan nästa fyllning

Ganache
150g Malmö 52% mylkchoklad
70 Alpro soya grädde 26%
60g glykos
nypa salt

1. Smält chokladen försiktigt i micron/vattenbad
2. Koka upp grädde och glykos med en nypa salt och häll över den smälta chokladen i 3 omgångar, rör ordentligt
3. Vispa ganachen len med mixer
4. Häll ganachen i en spritspåse och låt svalna till ca fingervarmt/ 28-30°C. Fyll i formar direkt när ganachen är färsk/relativt rinnig för att undvika locka med tjock botten.