Tävlingspralin nr 38 – Höstsol; apelsin och ingefära

Något år eller två efter gymnasiet kom jag på att det är kul att baka. Intresset växte och jag försökte lära mig så mycket som möjligt hemma och från jobbet (jobbade först på ett café där vi bakade lite och sedan bredvid duktiga konditorer på Ica Kvantum).
Försökte mig på praliner lite runt 2016-2017, läste en hel del om det, men det var först runt 2018 när jag gick grundutbildningen bageri/konditori som jag började lite mer på allvar.
Det jag gillar är nog lite utmaningen att få till alla olika steg, från temperering till fyllning och lockning, frustrerande som det kan vara ibland.
Har gjort en del och gett bort till familj runt jul och det är ju alltid roligt med responsen, och framför allt gott att äta.
Praliner har ju alltid varit kul som en grej inom konditoryrket, kanske inte ett superfokus tills lite nyligen.
Min tävlingspralin var ett resultat av bollade idéer med sambon (mitt stadiga bollplank) och lite experimenterande.
När smakerna var bestämda ville jag ha färger som matchade apelsinen (orange) och ingerfära (guld) sen blev det vitt bakom så färgerna kom fram ordentligt.  
Har alltid använt Callebauts choklad, så även nu. Callebauts mörk,54.5% till fyllning och yttre skal, Callebauts vit, 28% till lite färgning.

Elin Jansson