Ingela och Marcus berättar om MARRONS resa

Från början hette webbutiken inte MARRON utan MUMSIGT. Vi hade precis flyttat verksamheten från Västerås till Nora och webbutiken var tänkt som en service till våra gamla kunder. Men marknaden ville annorlunda…

Den första webbutiken kom snart att specialisera sig på livsmedelsfärger. Vid den här tidpunkten, 2006 fanns det bara gul, röd och grön hushållsfärg i den vanliga matbutiken så vi paketerade om från större förpackningar och sålde andra kulörer. Det var stor efterfrågan och en höst omnämndes vi i tidningen Mama. I receptet skulle en hel flaska svart färg tömmas ut i stekpannan så att köttbullarna blev Halloween-läskiga. Där och då insåg vi att risken var stor att färgerna överdoserades – flera av färgerna var ej azo-fria ska tilläggas. Vi bestämde oss för att sluta sälja produkten.

Istället blev det fokus på choklad och formar som det var tänkt från början. En av våra kunder var Daniel Roos på Operakällaren. En jul refererade han till www.mumsigt.se i en artikel i Servera, och flera av våra instruktioner publicerades i tidningen. Det var hedrande, men fick oss också att tänka till. Vi kunde inte heta www.mumsigt.se och sälja till restauranger. Marcus föreslog ”MARRON”, brun på spanska och ett par månader senare var nya butiken i gång.

Som fysisk butik har MARRON funnits i snart 10 år. Ibland tänker jag att det är fantastiskt att vi kan ha den här kombinationen av skola och butik. Ibland tänker jag att snart låser vi de här dörrarna. ”Elever nu är det mat”! ”Nu är det faktiskt lunch”! ”Ut ur butiken” ”Snälla bara en stund till…” vädjar någon. Eller ”Jag är inte hungrig. Jag åt så mycket choklad i köket”.

marron