Det stora pralinslaget 2022 / The Big Bonbon Battle 2022 Top 10 - RESULTAT

Grattis alla fantastiska finalister/ TOP 10!

Alla finalister kommer kontaktas angående vinster och priserna, samt diplom (3 första platser) skickas till de tävlande som inte befann sig på plats. 

Max poäng i finalen är 1575.


1. #11 Amygdala (mandel, kardemumma, mandelkex)

Oskar Egesten @pralinism

Totalpoäng: 1204,5
CHOKLAD - Skal: Callebaut 811 (54,5%) & Callebaut gold (30,4%), Mandelkaramell: Callebaut gold, Ganache: Callebaut W2 (28%), Spritsbar botten: Callebaut gold

Motivering: Exceptionellt vacker och tilltalande pralin. Genomgående toppklass på det tekniska utförandet - från glans, gjutning och målning till fyllningar och dekor. Trevliga lager och fin mandelsmak. Något alldeles extra i gyllene skrud!


2. #38 Mary My Rose Caramel (rosmarin, syrad karamel)

Linus Svensson @452732choklad

Totalpoäng: 1173
CHOKLAD - Skal: Cluizel Mörk Elianza 55%, fyllning Vit Elianza Ivoire 33%


Motivering: Snygg design i tiden med härligt syrlig karamell och imponerande tydlig smak av rosmarin. En konst att få in denna örtighet på ett så elegant och välbalanserat sätt, att dessutom syra kolan med vinäger upplever juryn som ett genidrag! En ytterst smakfull pralin!


3. #9 Summer meets Fall (vanilj, kokoskaramell, yuzu)

Thea Nylén @chocolates_and_treats_by_thea

Totalpoäng: 1156,5
CHOKLAD - Skal: Mayan Red 48 % milkchocolate from danish tree-to-bar brand Xoco Gourmet, Yuzu ganache: A mix of Valrhona Inspiration Yuzu and Callebaut Velvet

Motivering: Designmässigt fantastiskt snygg pralin där pralinmakaren uppvisar en klockren marmoreringsteknik och glans. Perfekt gjutna skal och tydliga lager med fräscha smaker av kokos och yuzu. Sommaren bevarad in till hösten!



4. #10 Blåbärsskogen (blåbär, grankotte, timutpeppar)

Sara Karlsson @pastriesbysara
Totalpoäng: 1131,5

CHOKLAD - Skal: Cacao Barry Louvre lenoete 71%, fyllningen är Cluizel Kayambe ivoire 36%



5. #8 Sensommar (hallon, hasselnötter, kaffe)

Bianca Kiel @götapraliner
Totalpoäng: 1065,5

CHOKLAD i pralinerna är Felchlins Madagaskar 64%



6. #13 Jägarvila (lingon, kaffe, kardemumma)

Nathalie Eriksson @nattis_mathantverk
Totalpoäng: 1061

CHOKLAD - Skal: Malmö mörk 70%, fyllning 1: Carma white nuit blanche 37%, fyllning 2: Malmö mjölk 45%



7. #3 Bapelsin (blodapelsin, hasselnöt)

Joakim Asklund @AD70
Totalpoäng: 1033


CHOKLAD - Skal: Felchlin, Rio Huimbi 62 %, mörk choklad, ganache: Felchlin, Ambra 38 %, mjölkchoklad, gianduja: Felchlin, Dominicana blanc 36 %, ekologisk vit choklad



8. #15 My TiRUMisu

Catarina Lindgren @praliner_by_toppcat
Totalpoäng: 1027

CHOKLAD - Skal: Felchlin Maracaibo Clasificafo 65%, fyllningar: Callebaut gold 30,4%



9. #22 Skogssymfoni (blåbär, enskott)

Scott Fergusson @swewis.delikatess
Totalpoäng: 1017,5



10. #25 Röda Himlar (hallon, saffran, pistage)

Elina Oldhammer @PralinKullan
Totalpoäng: 961,5

CHOKLAD - Skal: Felchlin Maracaibo grand cru 65%, fyllning med Callebaut vit choklad W2 28%