Nova Helen Eriksson, vinnare av DSP 2021

Nova driver Sweets by Nova, en liten chokladstudio där hon får göra det hon gillar mest, utforska, testa, inspirera och inspireras.
Nova älskar färg, form och smaker, hur man får olika att gilla varann, som exempelvis färgerna grön och röd, som egentligen tar ut varann alltså tillsätter du grönt i en färg som innehåller rött så dämpar du dom röda pigmenten men sätter man dom bredvid varann så lyser dom starkast.
Nova är frisör i botten och valde att utbilda mig långt inom färg, det har hon stor nytta av när hon blandar färg till en pralin, vad som passar ihop. När man delar en pralin ska den vara skarp och vacker, och matcha utsidan, lika vacker att se på ska den smaka, uttryck som ”Det är ändå insidan som räknas” ja visst i andra sammanhang men inte när man skapar något, då är det helheten som räknas. 

Tårtor har varit en stor del i hennes verksamhet även där kan man se färg och form fina lager och balanserade smaker. 
Kärleken för choklad kom av ett klipp på instagram, hur chokladen bara flöt fram på en marmorskiva och en kristallklar liten pralin kom ut av det, det var så satisfying att se, så var bara tvungen att testa och det gick ju bra😊
Om hon får välja favoritsmak i en pralin just nu så är det Clementin/Saltlakrits men det kan ändras, nästa vecka är nåt annat supergott men inget slår en riktigt god chokladpralin med len mörkchokladganache

Hon hoppas på att få se en riktig smash and explosive pralinshow i höst 🤟🏼

@sweetsbynova
www.sweetsbynova.se