Under dagens tävling var vi tvungna att justera poängsystemet, till följd av en teknisk låsning. För att garantera en korrekt och rättvis bedömning genom samtliga jurygrupper krävdes en justering av bedömningstabellen. Därför gick olyckligtvis poäng ut i direktuppdatering som inte motsvarade aktuell bedömning av helheten.
För att garantera rätt bedömning förbättrades modellen och poängen nollställdes på finalisternas bidrag inför finalen. I finalen gjordes sedan en fullständig bedömning från ”scratch” och poängsättning av samtliga jurymedlemmar på nytt, för att garantera att rätt pralin vann! Vi ber om ursäkt för att ogiltiga poäng som kan ha varit missvisande i ett tidigare skede av bedömningen, visades live. Vi kan nu med vårt nya system lova att det slutgiltiga resultatet och presenterade vinnare är korrekt, stort Grattis alla fantastiska finalister/ TOP 10!

Alla fem finalister kommer kontaktas angående vinster och priserna, samt diplom skickas till de tävlande som inte befann sig på plats.

Vinnare av Det Stora Pralinslaget 2021 med hela 250,9 finalpoäng är pralin nr 14 – Nova Eriksson / sweetsbynova

Motivering: # 14 Punch my Cherry Otroligt värdig vinnare, som är i överkant hos samtliga domare. En mycket snyggt utförd pralin, samtliga tekniska bitar sitter som en smäck!. Behaglig och vacker design som speglar smakerna väl. Tydlig och väl balanserad körsbärssmak med finstämd syra, domarna är imponerade av den lyfta körsbärssmaken. Ett stort plus för den egengjorda mandelmassan med mycket trevlig mandelsmak. Snygga lager med smaker som gifter sig!

andra plats med 226,6 finalpoäng kom pralin nr 8 – Joakim Asklund/ AD70_Choklad

Motivering: # 8 Afternoon Tea En intressant dekorteknik som sticker ut i mängden och är mycket vacker och har en fin glans. Smakerna är det som verkligen får juryn på fall, i flera nivåer kommer smakexplosioner av hög fin syra och tydlig fläder som är väl balanserad mot den fina kardemummaganchen!

tredje plats med 225,1 finalpoäng kom pralin nr 23 – Kristine Wallin/ kristine.wallin

Motivering: # 23 Kokos- Kalamansi-Pralin En invändigt vacker teknikuppvisning med härligt tydliga smaker av kokos och kalamansi och trevliga texturer. Tekniskt mycket väl gjutna skal som gör att även eftersmaken blir välbalanserad. Ganachen hade vi gärna haft mer utav!

fjärde plats med 223,7 finalpoäng kom pralin nr 51 – Monica Elmqvist/ Pralineriet

Motivering: # 51 Passionerat Hallon
Mycket frisk och härlig smak som kommer i flera vågor, passionen avlöses av hallon och sen återkommer i passionskrispet. Juryn jublar i kontrast till det söta! Trevliga texturer och fint emulgerad vaniljganache som gör pralinen välbalanserad i smaken, med ett tunnare skal eller mindre söt choklad hade passionen nått ännu högre. Välmatchat utseende till det hela!

femte plats med 223,0 finalpoäng kom pralin nr 21 – Sara Karlsson/ pastriesbysara

Motivering: 5:e Plats # 21 Skogen Tekniskt solklar pralin med superfina fyllningar. Texturerna står verkligen ut från mängden och fångar juryns uppmärksamhet, i en ren texturtävling hade vi här sett en solklar vinnare! Fantastisk kvalitet och tekniskt utförande. Smaken är mycket god, även om alla smakerna tillsammans blir lite svåra att urskilja tydligt.

sjätte plats med 222,5 poäng kom pralin nr 18 – Björn Sivedal/ Fritsla_konfektyr

sjunde plats med 212,6 poäng kom pralin nr 20 – Veronica Noring / sweetspotsweden

åttonde plats med 211,7 poäng kom pralin nr 17 – Marika Bystedt Gaulitz / granvikschoklad

nionde plats med 210,8 poäng kom pralin nr 39 – Frida Wirén / wirens_konfektyr

tionde plats med 207,2 poäng kom pralin nr 2 – Tobias Wik / madebywiks