Åsö är en av sponsorerna i Det Stora Pralinslaget. Du har säkert handlat från Åsö, men vet du varifrån namnet Åsö kommer?
Eller vilken av deras produkter som säljer mest?

ÅSÖ har allt du behöver
Du har säkert handlat från ÅSÖ, Sveriges ledande chokladleverantör. Men vet du varifrån namnet kommer? Jo, det är en lek med grundaren Åke Söderqvists namn – Å från Åke och Sö från Söderqvist!

Han startade ÅSÖ redan 1969 – för 50 år sedan – och sålde till en början redskap och allehanda utrustning till bagerier landet runt.

Företaget växte allt eftersom och 2009 köpte multientreprenören Jonas Ivarsson ÅSÖ.

ÅSÖ har ett stort sortiment av choklad och produkter för praliner, bakverk och desserter från omkring 100 av världens allra bästa leverantörer. Cirka 3.500 artiklar finns i lagret i Åtvidaberg i Östergötland och levereras till kunder i hela Sverige och Finland.

Nyfiken på ÅSÖ-sortimentet? Spana in det på aso.se.

Även om privatpersoner också kan handla i webbshopen, är kunderna till 98 procent professionella kockar, konditorer och chocolatierer.

Felchlin och ÅSÖ Choklad
ÅSÖ är svensk representant för schweiziska Felchlin – en av världens främsta chokladtillverkare. Felchlin har full kontroll över hela tillverkningsprocessen – från sourcing och inköp av kakao till färdiga choklader som görs bean to bar i en helt ny fabriksanläggning i Ibach söder om Zürich.

ÅSÖ Choklad är en belgisktillverkad couvertyr för dig som jagar kostnadseffektivitet men ändå vill hålla en mycket god kvalitet på sina kreationer. ÅSÖ Choklad finns både som chokladpellets och microdrops.

Chokladen från Felchlin och den egna chokladen är ÅSÖ:s mest sålda produkter.

Vi testar Felchlin choklad från Åsö och gör praliner.

Åsö

Åsö

Åsö