Tävlingsnr 10- Päronpralin

Jag utgick egentligen från själva pralinformen, och byggde upp smakerna runt den. Päronmarmeladen och päronkonjaken kommer först i smakbilden, sen kommer pecannöten som rundar av och ger lite mer textur, och sist rostad vallmo som dröjer sig kvar.

Till päronpralinen har jag använt Callebauts choklad. Mörk 811 till skalen, blandat mjölkchoklad 823 och Gold till Xantéganachen och Gold till Pecannötsgiandujan. 

Jag jobbar till vardags som sjukgymnast och är helt självlärd på pralin- och chokladfronten. Jag gjorde min första pralin 2017, och har lärt mig väldigt mycket av facebookgruppen Pralinmakare ☺️ Jag har startat ett litet pralinföretag för några veckor sedan, som är baserat i Falköping. Innan dess har jag även hoppat in några timmar här och var och hållt kurser och gjort lite praliner åt en restaurang.

Kristine Wallin