Vi är stolta att presentera Sofia som är vår konferancier andra året i rad i Det Stora Pralinslaget final.

Sofia är tjejen som jobbade inom hälsobranschen men vid 27 års ålder insåg att den söta världen låg henne varmare om hjärtat. Hon har alltid varit intresserad av att skapa och vara kreativ, så när hon kombinerade det intresset med sin passion för sötsaker visste hon att det var konditor hon skulle bli. Mottot ”Det är aldrig försent att byta riktning i livet” gjorde att hon sade upp sig från sitt dåvarande jobb, lämnade sin lägenhet och tog två resväskor och flyttade till Schweiz. Det för att uppfylla sin dröm om att få jobba med choklad och desserter. 

Och med bara fyra år i bagaget har hon hunnit med en hel del. Först studier i Schweiz och sedan sitt första jobb som dessertkonditor på ett slottsliknande hotell i Toscana i Italien, där hon spenderade tre intensiva år. 

Hösten 2018 deltog hon i kanal 5:s ”Dessertmästarna” där hon tog en hedrande bronsmedalj och bestämde sig därefter att flytta tillbaka till Sverige. Då med siktet att kunna jobba ännu mer med choklad. Så under våren 2019 startade hon sitt egna företag ”Smaksäker Dessert & Choklad” där hon tillverkar praliner, tårtor och desserter till företag och privatpersoner. Samtidigt är hon ansvarig dessertkonditor på en nyöppnad restaurang i Karlstad ”Matbruket”, och när hon inte bakar, ja då lär hon ut dans på ett lokalt gym. Så man kan säga att Sofia har många järn i elden, och hon älskar att få sprida sin passion, glädje och kunskap för det hon brinner för! 

Sofias styrka är smaker, därav hennes val av namn i hennes företag. Och det är något som speglar hennes praliner också. Hon tillverkar allt från grunden och hennes favoritsmaker är hetta tillsammans med beska och fräschör. Så om hon får välja en av hennes favoritpraliner blir det den med smak av Chili och citrus i ett mustigt mörkt chokladskal. 

bakfia