• Anmälan görs till: anmalan@pralinslaget.se  och är öppen från den 14 juni 2020 till och med den 14 september 2020
  • Anmälningsavgiften på 300:- betalas i samband med anmälningen. När din anmälningsavgift är registrerad har du en plats i tävlingen. Observera att anmälningsavgiften inte återbetalas om du av olika anledningar inte kan påbörja eller fullfölja tävlingen.
  • I ditt anmälningsmail ska du uppge: namn, eventuellt företagsnamn, adress, mail, mobilnummer samt eventuellt Instagram namn.
  • Tävlingen är personlig, så du kan bara anmäla en person per anmälan.
  • Du kommer få en bekräftelse från oss med ditt tävlingsnummer samt en adress dit du ska skicka dina 20 tävlingspraliner.
  • För att delta i tävlingen ska du skicka in 20 likadana gjutna praliner med minst två olika fyllningar i varje pralin
  • Pralinerna skickas måndagen den 21 september till den adress vi kommer att meddela i samband med att vi registrerat din anmälan
  • Tävlingspralinerna kommer att bedömas anonymt
  • När du skickar in dina tävlingspraliner ska du bifoga information (följesedel) som innehåller ditt tävlingsnummer, pralinens namn och samtliga ingredienser du använt. Du ska inte skriva vilken choklad du använt, alltså vilket märke. Du får gärna skriva om du har använt mörk, mjölk, vit osv choklad.
  • Packa pralinerna ordentligt och använd en spårbar och säker transport. Spara paketets spårningsnummer/paket id. För att dina praliner inte ska blandas med andra, ska du vara noga med att ditt tävlingsnummer står tydlig, på både paket (prainaskar) och följesedeln.
  • Skriv ditt tävlingsnummer med stora siffror på paketet!
  • Du får INTE ta kontakt med de personer som ingår i juryn och som kommer att presenteras under sommaren
  • I delfinalen i Malmö bedöms och poängsätts alla tävlingsbidrag, därefter kommer juryn att välja ut de fem finalister (presenteras på söndag den 27 september på Pralinslagets hemsida) som ska infinna sig på finalen söndagen den 11 oktober 2020 (detta kan ändras beroende på Folkhälsomyndigheternas rekommendationer i höst)
  • Varje finalist tar till finalen med sig 20 tävlingspraliner av samma sort som tidigare skickats in till tävlingen.
  • I finalen kommer finalisternas praliner att bedömas av 10 jurymedlemmar som kommer att presenteras här på webbsidan under sommaren/hösten
  • Vinnaren av Det Stora Pralinslaget 2020 får sitt vinnarrecept publicerat i en artikel i Journal Chocolats vårnummer 2021 samt presentkort till ett värde av 10 000:- från våra sponsorer. Dessa kommer också att presenteras på Pralinslagets hemsida under sommaren!
  • Observera att eventuell vinstskatt betalas av vinnaren/vinnarna

Pralinerna i deltävlingen av Det Stora Pralinslaget 2020 kommer att bedömas och poängsättas utifrån följande kriterier:

1. Smak
2. Konsistens, fyllningar, textur
3. Utseende (glans, färg, mönster, jämnhet o.s.v.)
4. Hur utseende matchar innehåll/smak
5. Skal och lockning, tunnhet, krisp, temperering
6. Helhet

0 poäng – Icke bra
1 poäng – OK
2 poäng – Ganska bra
3 poäng – Bra
4 poäng – Väldigt bra
5 poäng – Perfekt