Mötesplats för alla Sveriges chokladälskare & pralinmakare med info om chokladevent, kurser, workshops

Swedish Blueberry Midnight

Form: CW2295
Färg/mönster: PCB Creation färger, blå och en neongul blandning av gult, grönt och lite blått.
Skal: Hacienda San José choklad, 80% mörk choklad (+ 3% kakaosmör för att tunna ut chokladen).
Fyllning: 2 fyllningar – blåbärsmarmelad och blåbärsganache med 45% mjölkchoklad från San José.

Blåbärsmarmelad
78 g blåbärspuré
33 g socker
33 g syltsocker
3 g glykos
8 g socker
2 g pektin
3 g citronsaft

1. Värm blåbärspurén till 40°C och tillsätt pektin utblandat med 8 g socker. Låt koka upp.
2. Tillsätt resterande socker och glykos, koka till 103°C och tillsätt citronjuice.
3. Låt svalna och lägg i en spritspåse, fyll halva pralinen.

Blåbärsganache
35 g blåbärspuré
90 g San José 45% mjölkchoklad
18 g glykos
18 g vispgrädde
En nypa vaniljsocker
8 g vodka/likör
25 g smör

1. Blanda puré, glykos, grädde och vaniljpulver i en kastrull och koka upp.
2. Häll blandningen över chokladen och mixa slät.
3. Tillsätt vodka/likör och smör.
4. Mixa ganachen slät.
5. Häll ganachen i en spritspåse och låt svalna till ca 28-30°C.