Mötesplats för alla Sveriges chokladälskare & pralinmakare med info om chokladevent, kurser, workshops

Hasselnötsgianduja

Form: CW2295
Färg/mönster: PCB Creation färger och Flavor Flower samt Flower Power från www.marron.se
Skal/botten: 45% mjölkchoklad Hacienda San José. Tunna chokladen med 3-5% kakaofett.
Fyllning: Hasselnötsgianduja med 70% mörk Hacienda San José choklad

Färg/mönster:
1. Praliformen stänkmålas (tandborste) med svart färg på ena sidan (värm färgen till ca 40°C och låt svalna)
2. Kyl stänket
3. Fingermåla därefter i ett svep från toppen och ner på ena sidan med en Matcha Flavor Flower (värm färgen till ca 40°C tillsammans med lite kakaosmör och låt svalna)
4. Låt färgen stelna
5. Fingermåla därefter med en matcha blandat med ½ gul Power Flower över matchamålningen (värm färgen till ca 40°C och låt svalna)
6. Låt färgen stelna
7. Pensla koppardust i toppen av pralinskapet
8. Värm vit choklad tillsammans med ca 10% kakaosmör till 45°C, låt svalna och måla över tidigare målning

Fyllning:
100 g rostade hasselnötter
100 g 70% mörk Hacienda San José choklad
50 g florsocker
75 g grädde
20 g smör

• Kör hasselnötterna tillsammans med florsockret till en pasta i en matberedare
• Hacka chokladen och lägg i en bunke
• Koka upp grädden, häll över chokladen och rör tills det smälter
• Låt svalna och rör i smöret vid 35-40°C
• Blanda ner hasselnötspastan i ganachen
• Låt svalna och fyll pralinskalen