Mötesplats för alla Sveriges chokladälskare & pralinmakare med info om chokladevent, kurser, workshops

Havtornsdröm – Sveriges snyggaste pralin !

Här kommer recept samt bildserie på hur formarna målades av Martin Fabian i Lerum!!

Målning av formar

Färgerna var Power Flower vit samt pulverfärger av märket Squires Kitchen (blandas med kakaosmör)

Recept Havtornsdröm

Havtornskola:

2 dl socker, 3 dl havtornspuré, 2 dl grädde, 100g vit choklad, 1 klick smör.

  1. Gör en karamell på sockret. Häll på havtornspurén och koka ner blandningen till bra konsistens.
  2. Häll i grädden och koka lite till
  3. När blandningen har en bra konsistens (inte för tjock inte för lös) ställ den åt sidan och vänta tills den kylts ner till 40-45 grader.
  4. Häll blandningen på chokladen och mixa. Kör in en klick smör på slutet.

Receptet är ungefärligt. Går att ersätta havtornspurén med andra smaker.

Chokladganache med lime:

100g mörk choklad, 75 g grädde, 1 lime

  1. Koka upp grädde med limezest och juice
  2. Häll blandningen på chokladen i omgångar och mixa
  3. Kör i en klick smör på slutet

Hallon coulis

250g hallon, 50g socker, 2,5g agar agar

  1. Blanda ihop ingredienserna, sedan koka upp blandningen ( se till att det kokar ordentligt så att agar agarn kan aktiveras)
  2. Kyl ned smeten, sedan mixa och häll upp i spritspåse
  3. Spritsa gelén i kupolen