Mötesplats för alla Sveriges chokladälskare & pralinmakare med info om chokladevent, kurser, workshops

Citron- och lakritspraliner

Form: CW1046

Färg/mönster: gul & svart stänk

Skal: Cacao Barry Zephyr Caramel

Citronganach
150 g grädde
skal från 2 citroner
15 g honung
200 g vit choklad

  1. Koka upp grädde, honung och citronskal. Låt dra i 30 minuter.
  2. Koka upp igen och häll över chokladen.
  3. Mixa slätt.
  4. Fyll pralinskal till hälften när tryffeln svalnat till 30°C.

Lakritsganach
100 g grädde
15 g glykos
180 g vit choklad
20 g lakritsextrakt (dr Oetker)

  1. Koka upp grädde och glukos
  2. Häll uppkoket över chokladen och mixa till en slät tryffel.
  3. Fyll ovanpå citronganachen när tryffeln svalnat till 30°C.