• För att delta i tävlingen ska du skicka in 20 likadana gjutna praliner (5 praliner per tjuryeam) med minst två olika fyllningar i varje pralin
  • Pralinerna skickas måndagen den 9 september till de juryteam som kommer att presenteras här på sidan under sommaren
  • Juryteamen väljer ut de fem finalister (presenteras i slutet av September här på Pralinslagets hemsida, FB & insta) som ska infinna sig på Bak- och Chokladfestivalen på Stockholmsmässan lördagen den 12 oktober
  • Varje finalist tar till mässan med sig 20 bidragspraliner av samma sort som tidigare skickats in till juryteamen
  • På Bak- och Chokladfestivalen kommer finalisternas praliner att bedömas av 8 jurymedlemmar (presenteras här på webbsidan under sommaren/hösten)
  • Vinnaren av Det Stora Pralinslaget 2019 får sitt vinnarrecept publicerat i en artikel i Journal Chocolats vårnummer 2020 samt presentkort till ett värde av 10 000 SEK från våra sponsorer (som också kommer att presenteras här på webbsidan under sommaren)

Pralinerna i deltävlingen av Det Stora Pralinslaget 2019 kommer att bedömas och poängsättas utifrån följande kriterier:

1. Smak
2. Konsistens, fyllningar
3. Utseende (glans, färg, jämnhet o.s.v.)
4. Hur utseende matchar innehåll/smak
5. Skal och lockning, tunnhet, krisp, temperering
6. Helhet

0 poäng – Icke bra
1 poäng – OK
2 poäng – Ganska bra
3 poäng – Bra
4 poäng – Väldigt bra
5 poäng – Perfekt

Lägsta poäng är 0 poäng och högsta poäng för den perfekta pralinen är 30 poäng. Sammanlagt max poäng från alla 4 juryteam (4 team med var sin 2 medlemmar) skulle ge 240 poäng.